Німецькі стипендії

В даній добірці – кілька стипендій для студентів і молодих фахівців у медичній і навколомедичних сферах.

Стипендія для стоматологів

Програма підтримки, заснована Німецькою службою стоматологів (Deutscher Zahnarzt Service), призначена для студентів стоматологічних факультетів німецьких вузів. Щороку в її рамках виділяється три стипендії в розмірі 1.000, 500 і 250 євро. Сума виплачується одноразово. Для участі в конкурсі необхідно зареєструватися на сайті www.deutscher-zahnarzt-service.de. Вік претендента, його академічна успішність не мають значення, вирішальну роль відіграє те, як ви подасте інформацію про себе. На першому етапі 15 найцікавіших претендентів обираэ журі Німецької служби стоматологів. Потім стипендіатів визначають шляхом онлайн-голосування. Прийом заявок – з 1 по 31 жовтня 2017.

Стипендії від творця аспірину

Німецька фармацевтична компанія Bayer AG пропонує три стипендіальні програми в сфері охорони здоров’я. Стипендія імені Карла Дуйсберга (Carl-Duisberg-Stipendium) розрахована на майбутніх лікарів і лікарів-початківців, фахівців в сфері ветеринарії, медичної техніки та економіки охорони здоров’я. Наукові дослідження, практика, написання дисертації – стипендія допомагає здійснити свій проект за кордоном, зокрема, в Німеччині. Термін виплати: від двох місяців до року.

Стипендіатами програми Otto-Bayer-Stipendium можуть стати студенти і молоді фахівці, які присвятили себе біології і молекулрній біології, біоінформатиці, хімії і біохімії, фармакології або комп’ютерній медицині.

Ще одна стипендіальна програма концерну Bayer – Hermann-Strenger-Stipendium. Вона створена для фахівців з середньою професійною освітою, зайнятих, зокрема, в сфері медицини і прагнуть отримати практичний досвід в Німеччині, будь то стажування, навчальні курси або робота в лабораторії.

У всіх трьох випадках розмір стипендії визначається в індивідуальному порядку. При подачі заявки важливо скласти свого роду “бізнес-план” з докладним описом етапів проекту і суми, необхідної для їх здійснення, включаючи витрати на переїзд та проживання. Також потрібно надати лист від організації, яка підтверджує готовність прийняти у себе претендента для проходження практики.

Заявки приймаються з 1 червня по 18 липня 2017 року. Детальна інформація та контактний телефон розміщені на сайті концерну.

Саксонський варіант стипендії

Фонд Роланда Ернста (Roland Ernst Stiftung) надає фінансову допомогу студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах Саксонії. Щорічно він виділяє до десяти стипендій тим, хто планує зайнятися дослідженнями для диплома або дисертації в сфері медицини, біомедицини, соціології медицини або біотехнологій – будь то в Німеччині або за кордоном. Щомісяця протягом семестру або року учасник програми отримує 500 євро. Можливо виділення додаткових коштів. Важлива умова: відмінна академічна успішність. Прийом документів: до 1.11.17 і 30.04.18. Детальна інформація – на сайті Фонду Роланда Ернста.